Po vzoru znamenite "Pumpkin Spiced Latte" ali začinjene bučne kave, ki svojo slavo požema tudi pri nas, si lahko pripravimo še bolj zdravo različico z žitno kavo Bambu. Priporočamo, da si bučni pire pripravite sami in da uporabite ekološko pridelane začimbe. Da napitek ne bo le slasten, temveč tudi res zelo zdrav.
Zimsko bučo (npr. hokaido, maslenka, muškatna ...) skuhamo v čisto malo vode do mehkega in pretlačimo v pire. Do enega tedna lahko hranimo v hladilniku, presežek pa lahko tudi zamrznemo.
Mleko zavremo in vanj vmešamo bučni pire (lahko tudi zamrznjen) in vse začimbe ter sladkor (če želimo sladek napitek). Pustimo pokrito deset minut.
Vodo zavremo in vanjo vmešamo Bambu. Natočimo v dve skodelici.
Mleko z dodatki spenimo v blenderju (ali penilcu mleka) in ga prelijemo čez Bambu. Po želji dodamo nekaj stepene sladke smetane.
Takoj postrežemo in uživamo v čudovitem toplem napitku. Pripravimo ga lahko seveda tudi s pravo kavo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Okužbe dihal lahko povzročijo virusi in bakterije. Najbolj izstopajoči virusni okužbi dihal sta prehlad ter gripa in se le redko pojavita sočasno. Ob morebitnih zapletih sta lahko usodna oba.
Stabilen imunski sistem je temelj našega zdravja. Vendar s staranjem organizma in pešanjem nekaterih fizioloških funkcij slabi tudi njegovo delovanje.
Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.