background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bambu Pumpkin Latte

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: 30 min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Po vzoru znamenite "Pumpkin Spiced Latte" ali začinjene bučne kave, ki svojo slavo požema tudi pri nas, si lahko pripravimo še bolj zdravo različico z žitno kavo Bambu. Priporočamo, da si bučni pire pripravite sami in da uporabite ekološko pridelane začimbe. Da napitek ne bo le slasten, temveč tudi res zelo zdrav.

Sestavine

  • 2 dcl vode
  • 2 žlici Bambuja
  • 3 dcl mleka (npr. polnomastno kravje, mandljevo ...)
  • 2 žlici polnovrednega trsnega sladkorja (npr. Mascavo)
  • 4 žlice pireja rumene zimske buče
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/4 žličke kardamoma
  • 1/4 žličke ingverja
  • 1/8 žličke klinčkov

Zimsko bučo (npr. hokaido, maslenka, muškatna ...) skuhamo v čisto malo vode do mehkega in pretlačimo v pire. Do enega tedna lahko hranimo v hladilniku, presežek pa lahko tudi zamrznemo.

Mleko zavremo in vanj vmešamo bučni pire (lahko tudi zamrznjen) in vse začimbe ter sladkor (če želimo sladek napitek). Pustimo pokrito deset minut.

Vodo zavremo in vanjo vmešamo Bambu. Natočimo v dve skodelici.

Mleko z dodatki spenimo v blenderju (ali penilcu mleka) in ga prelijemo čez Bambu. Po želji dodamo nekaj stepene sladke smetane.

Takoj postrežemo in uživamo v čudovitem toplem napitku. Pripravimo ga lahko seveda tudi s pravo kavo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Imunski sistem: Zakaj po petdesetem letu začne slabeti?

Stabilen imunski sistem je temelj našega zdravja. Vendar s staranjem organizma in pešanjem nekaterih fizioloških funkcij slabi tudi njegovo delovanje. 

Preberi več

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam