background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Blitvina juha s kvinojo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Hitro pripravljena, polna dragocenih hranil, pa še nadvse okusna. Bi si želeli še česa več?

Sestavine

  • 1 čebula
  • 150 g blitve
  • 1 žlica olivnega olja
  • 400 ml zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • 50 g kvinoje
  • sol
  • poper
  • svež peteršilj
  • 2 žlici orehov
  • pol bio limone
  • 50 g feta sira

Sesekljamo čebulo. Blitvo očistimo in ločeno narežemo liste in stebla.

Na olju prepražimo čebulo in sesekljana stebla blitve ter zalijemo z jušno osnovo. Dodamo še blitvine liste in kvinojo, ki jo pred tem operemo v vroči vodi. Zavremo in kuhamo deset minut.

Za posip sesekljamo peteršilj in orehe, naribamo limonino lupinico in razdrobimo feto. Vse sestavine pomešamo v posodici.

Juho začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom ter postrežemo s pripravljenim posipom.

Vir: Reformhaus Kurier, april 2019

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Imunski sistem: Zakaj po petdesetem letu začne slabeti?

Stabilen imunski sistem je temelj našega zdravja. Vendar s staranjem organizma in pešanjem nekaterih fizioloških funkcij slabi tudi njegovo delovanje. 

Preberi več

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam