background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Čokoladno-kokosova pena z ingverjem in chia semeni

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • za 2 osebi
  • Prep: 10 min
  • Preprosto
  • za 2 osebi

Za vse, ki imate radi znameniti mousse au chocolat. Brez jajc in smetane, a z rahlo, penasto strukturo in predvsem s slastnim čokoladno-ingverjevim okusom.

Sestavine

  • 200 ml kokosovega mleka (izberite pločevinko, v kateri je večji del mleka strjen, tekoče mleko za takšen puding ni uporabno)
  • 40 g črne čokolade (75% delež kakava)
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 2 žlici chia semen
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 5 žličk svežega ingverjevega soka

Kokosovo mleko segrejemo in v njem raztopimo čokolado in sladkor. Ingver nastrgamo in s prsti iztisnemo sok. V stopljeno mešanico dodamo obe začimbni tekočini in chia semena. Premešamo in prelijemo v dve skodelici. Shranimo v hladilniku, da se zmes strdi.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam