background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Gratiniran narastek z ohrovtom in hruško

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Topla jesen nas razvaja tako s sadjem kot z zelenjavo. Oboje lahko včasih tudi združimo in si iz njih pripravimo čudovito kosilo za vso družino.

Sestavine

  • 1 srednje velika glava ohrovta
  • 6 mehkih hrušk
  • 200 ml sladke smetane
  • 2 žlici masla
  • pol žličke sveže strte kumine
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • sveže mleti poper
  • sir rokfor za gratiniranje
  • po želji 2-3 rezine pršuta po osebi

Ohrovt očistimo in na tanko narežemo. Segrejemo maslo in na na njem najprej prepražimo sveže strta semena kumine, nato dodamo ohrovt. Pražimo le toliko, da oveni. Po okusu solimo in popopramo, dodamo smetano in kuhamo še pet minut.

Hruške olupimo, narežemo na rezine in jih naložimo na dno namaščenega modela za narastek. Prekrijemo z ohrovtom in obložimo z rezinami sira. V pečici zapečemo.

Pred serviranjem po želji obložimo s svežim pršutom in takoj postrežemo.

Dober tek.

Po www.avogel.ch priredila in zapisala: Sabina Topolovec

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Motnje erekcije so le ena mnogih težav, povezanih s prekomernim stresom. Doleti lahko že mlade moške. Še več, dolgotrajen stres posledice pušča tudi na srcu, zdravju prostate, neplodnosti. Ga znate prepoznati in predvsem – ukrepati?

Značilne moške težave, povezane s kroničnim stresom

Moški, zaupanje in občutljive teme

Težave s prostato, upad libida, težave z erekcijo, hormonske težave ipd. lahko močno prizadenejo moške in obremenijo tako telesne funkcije kot psiho. 

Več v pogovoru s strokovnjaki

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam