Zeliščna sol Herbamare® je eden bolj popularnih izdelkov Alfreda Vogla. Se sprašujete zakaj? Skrivnost svežega okusa je v posebnem postopku izdelave – maceraciji. Soli so zelišča in zelenjava dodane takoj na začetku, še sveže in ne posušene – to je pomembna posebnost, ki vpliva na intenzivnost okusa. Po zorenju v posebnih sodih, ki traja od 4 – 12 mesecev, posamezno sol v vakumu posušimo in šele na koncu zmešamo vseh 12 vrst zeliščnih soli v eno in edinstveno kombinacijo – A.Vogel Herbamare®.
Zaradi prijetnega in naravnega okusa manj solimo, jedi pa so bolj okusne. Soli je dodana tudi morska alga Kelp, ki je naravni vir joda.Vsa zelišča in zelenjava, ki jih zeliščna sol vsebuje, so biološko pridelane.
94% morske soli, 6% zelenjave in zelišč (zelena*, por*, kreša*, čebula*, drobnjak*, peteršilj*, luštrek*, česen*, bazilika*, majaron*, rožmarin*, timijan*) in 0,4% rjave morske alge kelp. (*iz kontrolirane biološke pridelave - Bio Suisse)
100 g vsebuje:
energijska vrednost | 70 kJ / 18 kcal |
maščobe | < 0,5 g |
— od tega nasičene maščobne kisline | < 0,5 g |
ogljikovi hidrati | 2,5 g |
— od tega sladkorji | 1,5 g |
beljakovine | 0,9 g |
sol | 93,6 g |
jod | 600 µg (400 %*) |
*delež priporočenega dnevnega vnosa po priporočilih EU (NRV)
Dnevni odmerek 6 g soli vsebuje 36 µg joda, kar predstavlja 24 % priporočenega dnevnega vnosa po priporočilih EU (NRV).
Zeliščna sol Herbamare® Original je jedilna jodirana* sol iz fino mletih kristalov morske soli.
* Vsebuje algo kelp, ki je naravni vir joda.
Herbamare® Original se lahko uporablja namesto soli pri pripravi solatnih prelivov, zelenjavnih, žitnih in krompirjevih jedi pa tudi juh, jajc in raznih namazov.
Zeliščna sol Herbamare® Original ni primerna za ljudi, ki ne smejo uživati natrija. V tem primeru je primernejša uporaba soli Herbamare® Diet.
Na voljo je v embalaži po 125 g, 250 g in 1000 g.
Herbamare® Original je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah. V kolikor je zaloge v lekarni zmanjkalo, prosite vašega farmacevta, naj vam izdelek naroči in v 24 urah vas bo čakal v lekarni.
25.07.2022
“Stran je zeli koristna. Prepričljivost, da sol vnesemo v svojo prehrano, je hitro dosežena s poljudnim opisom postopka pridobivanja soli in kako sol deluje v našem organizmu.”
Marjans
Odgovor A.Vogel: Najlepša hvala za vaš kometar. Nas veseli,da so vsebine koristne in da jih radi berete.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ob težavah, kot so kašelj, nahod, sinuzitis in kihanje pogosto pomislimo na prehlad ali alergijo na cvetni prah. Vendar pa težave lahko povzročajo tudi spore gliv, ki so v našem okolju zelo pogoste.
Zima nam že počasi maha v slovo in tudi z naših krožnikov se poslavlja slabo prebavljiva in težka hrana. Zato moramo biti v tem obdobju še toliko pozornejši na izbor živil.
V razcvetu pomladi so tudi simptomi senenega nahoda najbolj izraženi. Tako se mnogo ljudi, ki trpijo za alergijskim rinitisom, rado jezi nad naravo. Pa vendar je prav ta tista, ki zna najbolje pomagati, če le znamo prisluhniti njenim nasvetom …
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.