Čemaž je eden najbolj okusnih znanilcev pomladi. Tokrat iz njega pripravimo zeliščno maslo, ki bo odlično dopolnilo marsikatero jed.
Čemaž drobno sesekljamo. Naribamo limonovo lupinico.
Maslo z metlicami električnega mešalnika stepamo približno 5 minut. Dodamo vse začimbe, sesekljan čemaž in premešamo.
Maso razporedimo na papir za peko, ki ga zvijemo v cev. Ohladimo, nato narežemo na rezine, ki jih postrežemo ob sveže pečenem domačem kruhu, mesu ali ribah z žara, na zelenjavnih jedeh, testeninah in podobno. Na topli hrani se bo hitro raztopilo in vsaki jedi podarilo svežo, rahlo česnasto noto.
Dober tek!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ob težavah, kot so kašelj, nahod, sinuzitis in kihanje pogosto pomislimo na prehlad ali alergijo na cvetni prah. Vendar pa težave lahko povzročajo tudi spore gliv, ki so v našem okolju zelo pogoste.
Zima nam že počasi maha v slovo in tudi z naših krožnikov se poslavlja slabo prebavljiva in težka hrana. Zato moramo biti v tem obdobju še toliko pozornejši na izbor živil.
V razcvetu pomladi so tudi simptomi senenega nahoda najbolj izraženi. Tako se mnogo ljudi, ki trpijo za alergijskim rinitisom, rado jezi nad naravo. Pa vendar je prav ta tista, ki zna najbolje pomagati, če le znamo prisluhniti njenim nasvetom …
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.