background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Hladna juha iz kolerabe, pinjenca in lešnikov

  • Priprava:
    Čas:
  • Preprosto
  • za 4 osebe
  • Prep: 25 min
  • Preprosto
  • za 4 osebe

Le kdo bi si poleti zaželel juhe? Kaj pa, če jo pripravimo na hladno? Poleg dobro znane kumarične je možnosti še veliko …

Sestavine

  • 30 g lešnikov
  • 2 kolerabici z zelenjem (ca. 600 g)
  • 500 ml pinjenca
  • 200 ml hladne zelenjavne juhe
  • 1 bio limona
  • sveže mleti črni poper
  • šopek svežih zelišč (npr. peteršilj, rožmarin, majaron, drobnjak, timijan)

Lešnike suho prepražimo, da zadišijo.

Kolerabici olupimo in narežemo na kockice. Skupaj z listjem damo v višjo posodo. Prilijemo pinjenec in jušno osnovo ter začinimo z nastrgano lupinico četrt limone. S paličnim mešalnikom zmešamo v gladko, kremasto juho. Začinimo s poprom in zeliščno soljo in pokrijemo za eno uro.

Pražene lešnike grobo sesekljamo. Zelišča očistimo in sesekljamo. Prilijemo jim olje, eno žlico limoninega soka in nastrgano lupinico polovice limone. Začinimo še s soljo in poprom.

Juho nalijemo na krožnike, po njej razporedimo pripravljeno zeliščno pasto z lešniki.

Vir: www.avogel.ch

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Imunski sistem: Zakaj po petdesetem letu začne slabeti?

Stabilen imunski sistem je temelj našega zdravja. Vendar s staranjem organizma in pešanjem nekaterih fizioloških funkcij slabi tudi njegovo delovanje. 

Preberi več

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam