Slastni vaflji v bolj zdravi različici. Celo mažemo jih lahko z marmelado, k ne bo zakisala telesa. Dober tek.
Jajci z vilico stepemo na krožniku. Maščobo stalimo in jo pomešamo z začimbami.
V večji posodi pomešamo suhe sestavine, dodamo maščobo, jajca in sladilo. Premešamo z metlico (stepanje ni potrebno).
Masa naj počiva vsaj pol ure (bolj čez noč). Če je pregosta, jo razredčimo z vodo oz. mlekom.
Vroč pekač za vaflje s čopičem premažemo z maščobo in v vsak model nanesite približno 3-4 žlice zmesi. Pečemo približno pet minut.
Postrežemo npr. z bazično marmelado, jabolčno čežano, svežim jagodičevjem oz. poljubno.
Marmelado, ki nas ne zakisa, pripravimo tako, da suho sadje prelijemo z vodo. Ko je mehko, ga zmiksano, dodamo malo limoninega soka in poljubnega sladila po okusu.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.
Čeprav je vnetje ušes zelo neprijetno, antibiotiki niso vselej zares potrebni oziroma koristni.
Doma zdrav, v vrtcu ali šoli pa nenehno bolan?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.