background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Polnozrnati vaflji z bazično marelično marmelado

  • Preprosto
  • Za 6 vafljev
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 6 vafljev

Slastni vaflji v bolj zdravi različici. Celo mažemo jih lahko z marmelado, k ne bo zakisala telesa. Dober tek.

Sestavine

  • 100 g polnozrnate pirine moke
  • 80 g ovsene moke
  • 40 g mletih mandljev
  • 2 ščepca soli
  • 2 noževi konici vinskega kamna v prahu (nadomestek za pecilni prašek)
  • 80 g stopljenega masla ali eko margarine
  • 2 jajci
  • 100 g vode
  • 100 g mleka (ali poljubnega rastlinskega nadomestka)
  • 60 g tekočega sladila (npr. javorjev ali agavin sirup)
  • ena žlička cimeta
  • pol žličke kardamoma
  • pol žličke vanilije
  • lupinica ene eko limone

Bazična marmelada:

  • 100 g suhih marelic
  • voda
  • malo limonega soka
  • sladilo po potrebi

Jajci z vilico stepemo na krožniku. Maščobo stalimo in jo pomešamo z začimbami.

V večji posodi pomešamo suhe sestavine, dodamo maščobo, jajca in sladilo. Premešamo z metlico (stepanje ni potrebno).

Masa naj počiva vsaj pol ure (bolj čez noč). Če je pregosta, jo razredčimo z vodo oz. mlekom.

Vroč pekač za vaflje s čopičem premažemo z maščobo in v vsak model nanesite približno 3-4 žlice zmesi. Pečemo približno pet minut.

Postrežemo npr. z bazično marmelado, jabolčno čežano, svežim jagodičevjem oz. poljubno.

Marmelado, ki nas ne zakisa, pripravimo tako, da suho sadje prelijemo z vodo. Ko je mehko, ga zmiksano, dodamo malo limoninega soka in poljubnega sladila po okusu.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam