Polnovreden riž je bil eno osnovnih živil, ki jih je pogosto svetoval Alfred Vogel. Če imate mlinček za žita, ga lahko zmeljete tudi v moko ali zdrob in iz njega skuhate puding. Tako boste ustvarili čudovito polnovredno jed z vsemi ohranjenimi hranili, ki jih pogrešamo v običajnih vrečkah za puding.
Datlje namočimo v deciliter vode, da se zmehčajo. V deciliter toplega mleka dodamo vse začimbe in jih medtem pustimo »delovati«, da se razvije njihova polna moč.
Riž zmeljemo in ga zakuhamo v vrelo, rahlo osoljeno mleko. Kuhamo približno 20 minut, nato pustimo pokrito še nekaj minut. Datlje pretlačimo, da dobimo čim bolj gladko pasto. Mandlje na ponvi suho opečemo, da nekoliko porjavijo. Nekoliko ohlajene grobo sesekljamo.
Sedaj vse pomešamo. V kuhan puding dodamo datljevo pasto, začinjeno mleko in sesekljane opečene mandlje.
Nadevamo v skodelice. Po želji dodamo še nekaj svežega jagodičevja.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.