Stročji fižol je priljubljeno živilo, ki najbolje tekne s krompirjem in ocvirki. V nadaljevanju dve različici, ki ju velja preizkusiti.
Fižol očistimo, prelomimo, skuhamo v slani vodi, odcedimo.
Krompir skuhamo skupaj v pol litra zelenjavne jušne osnove.
Oboje pomešamo, dodamo sesekljan peteršilj in prelijemo s kislo smetano, ki jo prepražimo na ocvirkih.
Uživamo v samostojni jedi na žlico. DOBER TEK!
Lahko pa naredimo STROČJI FIŽOL s krompirjem na suho.
Krompir in fižol skuhamo (krompirja ne solimo, temveč ga skuhamo v jušni osnovi). Nekaj krompirjeve vode prihranimo.
Nakockano prekajeno slanino (8 dkg) ocvremo.
V plasteh naložimo krompir, fižol in slanino, na koncu prilijemo nekaj žlic krompirjeve vode in postrežemo kot samostojno jed ali k mesu! DOBER TEK!
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.