background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Stročji fižol s krompirjem in ocvrto kislo smetano

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Stročji fižol je priljubljeno živilo, ki najbolje tekne s krompirjem in ocvirki. V nadaljevanju dve različici, ki ju velja preizkusiti.

Sestavine

  • ¾ kg stročjega fižola
  • ½ kg krompirja, narezanega na manjše kose
  • žlica sesekljanega peteršilja
  • 2 korenčka, narezana na tanke rezine
  • 1 dcl kisle smetane
  • olje, 2 žlici ocvirkov
  • 1 žlica A. Vogel Herbamare jušne osnove

Fižol očistimo, prelomimo, skuhamo v slani vodi, odcedimo.

Krompir skuhamo skupaj v pol litra zelenjavne jušne osnove.

Oboje pomešamo, dodamo sesekljan peteršilj in prelijemo s kislo smetano, ki jo prepražimo na ocvirkih.

Uživamo v samostojni jedi na žlico. DOBER TEK!

Lahko pa naredimo STROČJI FIŽOL s krompirjem na suho.

Krompir in fižol skuhamo (krompirja ne solimo, temveč ga skuhamo v jušni osnovi). Nekaj krompirjeve vode prihranimo.

Nakockano prekajeno slanino (8 dkg) ocvremo.

V plasteh naložimo krompir, fižol in slanino, na koncu prilijemo nekaj žlic krompirjeve vode in postrežemo kot samostojno jed ali k mesu! DOBER TEK!

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam