Cimet je nedvomno začimba, ki bi jo bilo dobro uživati vse leto. Posebej v jesensko-zimskem času lahko izkoristimo njegove močne protimikrobne lastnosti, začimba pa je primerna tudi za otroke.
Cimet zakuhamo v vrelo vodo, kuhamo pokritega še dve minuti, nato pa počakamo, da se ohladi. Pretočimo v steklenico in shranimo v hladilniku. Postopek priprave in več o zdravilnih močeh cimeta si lahko ogledate tukaj.
Največ moči prejmemo, če cimet toplotno obdelamo. Ker vsak dan zagotovo ne utegnemo kuhati cimetovega čaja, si ga lahko pripravimo na zalogo. Močan, koncentriran cimetov čaj hranimo v majhni steklenični v hladilniku in tako imamo vsak trenutek na voljo začimbo, od katere bomo v tej obliki prejeli največ zdravilnih moči.
S koncentratom lahko vsakodnevno začinjamo že pripravljene čaje, kavo, sokove, smutije, puding, jogurt, kosmiče, juhe, omake in številne druge jedi. Pred uporabo le skrbno pretresemo, de se gošča lepo porazdeli.
Video prikaz priprave in dodatne informacije o zdravilnih močeh cimeta si lahko ogledate na tej povezavi.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.