Carski praženec je odlična priloga enolončnicam, lahko je sladica, zajtrk, malica ali večerja. Pripravljen v pečici je posebej preprost, a zato nič manj slasten.
V vrelo, rahlo osoljeno mleko, zakuhamo zdrob. Kuhanega ohladimo. Rozine operemo in namočimo v malo vode. Dodamo ščepec soli in po želji žlico ruma.
Rumenjake penasto umešamo s polovico sladkorja. Iz beljakov stepemo čvrst sneg, ki mu na koncu postopoma primešamo preostanek sladkorja.
V ohlajen zdrob vmešamo rozine, vinski kamen in rumenjake, nazadnje pa previdno še sneg.
Maso damo v pekač, ki ga predhodno namažemo z maslom. Pečemo približno 20 min pri 180 stopinjah Celzija, nato ga vzamemo iz pečice in ga z vilicami razdrobimo. Po razdrobljenem pražencu polijemo stopljeno maslo z začimbami in ga v pečici zapekamo še približno 5-10 min (vklopimo funkcijo ventilatorja).
Pred serviranjem polijemo z medom ali posujemo s sladkorjem v prahu.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.