background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Andaluzijski gaspačo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4-6 oseb
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4-6 oseb

Hladna juha iz poletne zelenjave. Za vse, ki se poleti izogibate kuhanja ... Recept: Vreni Giger Gesundheitsnachrichten 7/8 2014)

Sestavine

  • 160 g rdeče čebule
  • 700 g češnjevega paradižnika ali drugega zelo zrelega paradižnika
  • 300 g rdeče paprike
  • 300 g rumene paprike
  • 350 g kumar
  • 1 strok česna
  • 150 g toasta brez skorje
  • 300 ml olivnega olja
  • ca. 1 l zelenjavne jušne osnove (npr. Herbamare)
  • sol (Herbamare Spicy)
  • poper
  • po želji še nekaj sladkorja in kajenskega popra

Zelenjavo operemo, očistimo oz. olupimo in na drobno sesekljamo. Česen stisnimo. Dodamo koščke toasta in olivno olje in vse skupaj zmiksamo. Začinimo po okusu in juho postavimo na hladno. Postrežemo s koščki popečenega kruha.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam