Kremasta fižolova juha nežne svetle barve, ki spominja na zimski čas.
Fižol za vsaj osem ur namočimo. Nato ga speremo in pristavimo v sveži vodi z dodatkom lovorja. Deset minut pred koncem kuhanja mu dodamo še šetraj in kumino. Solimo, ko je kuhan.
Na maščobi prepražimo čebulo. Ko oveni, dodamo na kocke prepraženo zeleno. Opečeni dodamo še strt česen in ko zadiši, zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo do mehkega, nato dodamo kuham fižol s tekočino (odstranimo le lovorov list). Ponovno zavremo, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Po okusu začinimo. Po želji lahko v juho zakuhamo še nekaj riža ali polnovrednih testenin in juho obogatimo z nekaj kisle smetane. Posujemo s svežim peteršiljem in ponudimo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.