background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Bombajska krompirjeva juha

  • Čas:
  • Srednja
  • za 3 osebe
  • Prep: min
  • Srednja
  • za 3 osebe

Posebej moškim teknejo vroče, močno začinjene jedi na žlico. Zavihtite kuhalnico in se prepustite eksotičnim vonjavam in dobrodejnemu delovanju začimb. Avtorica recepta: Rachel Foyle vir: www.avogel.co.uk

Sestavine

  • 4 srednje velike krompirje
  • 1 žlico olivnega olja
  • 2 pora
  • 1 čebulo
  • košček ingverja v velikosti palca
  • 1 svež rdeč čili
  • 3 stroke česna
  • 1 žlica zelenjavne jušne osnove Herbamare, raztopljene v 1 litru vrele vode
  • 1 žlica mletih + 1 žlica celih semen kumina (laška oz. rimska kumina)
  • 1 žlica kurkume
  • 1 žlica semen kardamoma
  • 1 žlica čilija v prahu
  • 1 žlica gorčičnih semen
  • 2 žlici koncentrirane paradižnikove mezge
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • sveže mleti črni poper
  • šopek svežega koriandra (lahko nadomestite s peteršiljem)

Olupljen in na kocke narezan krompir zavremo in kuhamo pet minut, da je še čvrst.

V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo sesekljan por, čebulo, ingver, čili in česen, dokler niso mehki.

Krompirju dodamo prepraženo mešanico in vrelo zelenjavno jušno osnovo.

Dodamo paradižnikovo mezgo, vse začimbe in začinimo z zeliščno soljo in poprom. Ko zavre, kuhamo še približno 20 minut.

Kuhani jedi dodamo še sesekljan svež koriander ali peteršilj.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Imunski sistem: Zakaj po petdesetem letu začne slabeti?

Stabilen imunski sistem je temelj našega zdravja. Vendar s staranjem organizma in pešanjem nekaterih fizioloških funkcij slabi tudi njegovo delovanje. 

Preberi več

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam