Ko se zunaj shladi, se nič ne prileže bolj kot topla, dišeča jed z domačega štedilnika. Vse v enem loncu olajša pripravo, pisana jesenska zelenjava dobro nahrani, dodane začimbe pa lepo ogrejejo telo.
Čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Krompir in pastinak prav tako olupimo in narežemo na kocke. Bučo očistimo semen in jo narežemo na kocke.
V večji ponvi segrejemo olje. Dodamo cimetovo palčko in zelenjavo in pražimo približno pet minut. Nato dodamo ostale začimbe in še malo prepražimo.
Nato dodamo paradižnik in približno en deciliter vode. Posolimo. Čičeriko odcedimo in jo speremo pod tekočo vodo ter jo dodamo v jed. Pokrito kuhamo približno 20 minut.
Marelice in mandlje grobo sesekljamo in pomešamo s pomarančnim sokom in medom. Dodamo k jedi in odkrito kuhamo še približno 10 minut.
Posujemo s sesekljanimi svežimi zelišči. Postrežemo z jogurtom, v katerega primešamo nekaj harissa začimbne paste.
Vir: www.avogel.ch
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.