background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Losos v smetanovi omaki

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Zlato zapečenega lososa lahko postrežemo tudi skupaj z omako, polno okusov. Ustvarimo slastno jed, ki jo lahko postrežemo s številnimi prilogami.

Sestavine

  • 4 fileji lososa
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 3 pesti listov špinače
  • 2 stroka česna
  • zeliščna sol Herbamare
  • sveže mleti črni poper
  • lističi koprca
  • 1 žlica bazilikinega pesta
  • 2 dcl smetane za kuhanje
  • svež peteršilj

Lososa začinimo z zeliščno soljo, poprom in lističi koprca. Na ponvi ga zlato rumeno zapečemo.

V drugi ponvi razpustimo malo olivnega olja in žlico masla. Dodamo sesekljan česen, ki ga pražimo le nekaj sekund, da zadiši. Dodamo razrezan češnjev paradižnik in kuhamo približno dve minuti. Začinimo z zeliščno soljo in poprom ter dodamo na večje kose narezane liste špinače. Kuhamo približno dve minuti, nato dodamo smetano in pesto. Tik preden omaka zavre, vanjo dodamo še fileje pečenega lososa.

Ponudimo s testeninami, pire krompirjem, polento oz. poljubno.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.

Udarnine, padci in zvini – naravna pomoč

Seneni nahod pri otrocih: naravni pristop zdravljenja

Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret. 

Spoznajmo jih!

Ko peče, ščemi, draži in se solzi – težave izsušenih oči

Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.

Voglove kapljice za oči

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam