Odličen način za porabo slastnih mehkih kakijev. S svojo sladkobo pa poskrbijo še za manj pregrešen posladek.
Rozine operemo in jih prelijemo z mešanico ruma in vode. Dodamo tudi ščepec soli, ki iz rozin izvabi več sladkobe.
V kavnem mlinčku skupaj z žlico sladkorja v fin prah zmeljemo janež in pomarančno lupinico. Dobljeni prah skupaj z ostalimi začimbami dodamo v stopljeno maslo.
Jajca penasto umešamo s sladkorjem.
Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom in dodamo mleti mak.
V stepena jajca dodamo raztopljeno in ohlajeno maslo z začimbami, napojene rozine ter suho mešanico moke, maka in vinskega kamna.
Zmes razporedimo v pravokoten pekač, ki ga predhodno namažemo z maslom.
Pečemo približno 30 min pri 180 stopinjah Celzija.
Pecivo nekoliko ohladimo in ga premažemo z marmelado. Po marmeladi prelijemo čokolado, ki so stopimo nad vodno kopeljo. Ko se čokolada strdi, posipamo s kakavom.
Narežemo na večje kocke in postrežemo.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.