background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečena buča s hrustljavim žajbljem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Prep: min
  • Preprosto

Malce drugačna bučna jed, ki jo lahko zaužijete kot samostojno jed, toplo prilogo ali celo kot solato.

Sestavine

  • 1 kg poljubne zimske buče (npr. hokaido, buternut)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička čilija v kosmičih (poljubno)
  • 20 lističev svežega žajblja
  • 1 žlica kokosove maščobe
  • četrt skodelice bučnih semen
  • svež peteršij
  • sol

Preliv:

  • stisnjen sok ene limone
  • 2 žlici svetlega tahinija
  • 1 žlička agavinega sirupa
  • četrt skodelice tople vode

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

Bučo narežemo na približno en centimeter široke rezine. Kose naoljimo in posolimo. V pečici pečemo približno 40 minut, da se zmehčajo in ob robovih malce zapečejo. Pečene po želji potresemo s čilijem.

Medtem v ponvi raztopimo kokosovo maščobo in na njej postopoma ocvremo lističe žajblja. Lepo hrustljave položimo na papirnato brisačo, da odteče odvečna maščoba.

Bučna semena na suho prepražimo v ponvi.

Za preliv temeljito razmešamo vse pripravljene sestavine.

Na ogrete krožnike naložimo pečene kose buče, jih pokapljamo s prelivom in potresemo z bučnimi semeni, žajbljem in sesekljanim peteršiljem.

Recept je pripravila: Jessica Sepel,
vir: www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam