background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Polpeti s kislim zeljem

  • srednje zahtevno
  • 2 osebi
  • Prep: min
  • srednje zahtevno
  • 2 osebi

Ko kislo zelje ne gre (več) v slast, je čas, da iz njega naredite polpete!

Sestavine

  • 100 g dimljenega tofuja
  • četrt žličke semen kumine
  • 150 g odcejenega svežega kislega zelja
  • 70 g nastrganega korenja
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2 žlici nastrganega hrena 
  • 2 žlici mletih lanenih semen (zmeljemo v kavnem mlinčku)
  • maščoba za peko
  • 1 žlica sojine omake Tamari
  • 70 g polnozrnate pirine moke
  • 1 žlička vinskega kamna (nadomestek za pecilni prašek)
  • ščepec kajenskega popra
  • zeliščna sol Herbamare spicy
  • sol in poper po okusu

Tofu grobo naribamo in ga skupaj s kumino prepražimo na nekaj maščobe. Zalijemo z mešanico sojine omake in dveh žlic vode in maso prestavimo v večjo skledo.

Vanjo dodamo kislo zelje, ki ga predhodno dobro odcedimo in drobno sesekljamo, nastrgano korenje, sesekljan peteršilj, hren, mleto laneno seme, moko, vinski kamen in kajenski poper. Po okusu začinimo z zeliščno in običajno soljo ter sveže mletim črnim poprom.  Vse sestavine dobro pregnetemo.

Z vlažnimi rokami oblikujemo polpete, ki jih z obeh strani enakomerno zapečemo.

Postrežemo s skledo motovilca.

Posnetek recepta v originalu je na voljo tukaj.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam