Pastinak je zelenjava, podobna mešanici korenja in zelene. Posebej slasten je pečen, v ponvi ali pečici. Z nekaj dodatki, kot so maščoba in začimbe, lahko postane okusna in zdrava glavna jed ali priloga.
Pastinak olupimo in narežemo na rezine.
Maslo stopimo in mu dodamo gorčico in javorov sirup. Dobro premešamo. Z mešanico prelijemo narezan pastinak, ga posolimo in popopramo in v pečici pečemo dobre pol ure.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.
Čeprav je vnetje ušes zelo neprijetno, antibiotiki niso vselej zares potrebni oziroma koristni.
Doma zdrav, v vrtcu ali šoli pa nenehno bolan?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.