background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pečena poletna zelenjava - vse v enem

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 2 osebi

Hitro pripravljeno, slastno, zdravo in nasitno. Preplet poletne zelenjave, začimb in olivnega olja.

Sestavine

  • 2 krompirja
  • zeliščna sol
  • 2 zelo zrela paradižnika
  • 2 rumeni papriki
  • 1 bučka
  • 1 rdeča čebula
  • 1/2 dcl olivnega olja
  • 1 žlica posušenih rožmarinovih iglic
  • 1 žlica posušenega origana

Krompir olupimo in narežemo na približno 1 cm široke rezine. Razporedimo po polovici pekača, posolimo, posujemo z rožmarinom in prelijemo s polovico olja. V ventilatorski pečici pečemo približno pol ure na 180 stopinj Celzija. Nato dodamo preostalo zelenjavo.

Le to očistimo, narežemo na večje kose, posolimo, posujemo z origanom in prelijemo z oljem. Dobro premešamo in dodamo na drugo polovico pekača s krompirjem. Pečemo približno 20 minut.

Jed, polna okusov in barv, odlično tekne tako samostojno kot priloga.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam