background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Rdeča kremna juha

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Če je v vaši kleti še kaj sveže pese, jo lahko spremenite v hranljivo in na oko nadvse privlačno juho. Ki bo obrazu povrnila nekaj pristne rdečice in zagotovo pregnala utrujenost.

Sestavine

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Cvetačo narežemo na cvetke, peso in sladek krompir pa olupimo in narežemo na kockice. Zelenjavo naložimo na pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko, jo prelijemo z malo olja, posolimo z zeliščno soljo in popopramo.

Pečemo približno 30 minut, da se zelenjava zmehča in rahlo karamelizira.

V lonec damo malo maščobe in na njej prepražimo sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo sesekljana koromač in česen ter pražimo, dokler se zelenjava rahlo ne zapeče. Nato jo prelijemo s sokom rdeče pese. Potrebujemo ga zgolj toliko, da prekrije zelenjavo.

Nato v lonec dodamo pečeno zelenjavo, 2 kocki zelenjavne jušne osnove in toliko vode, da je vsa zelenjava dobro prekrita. Ko zavre, odvijemo in kuhamo še približno 15 minut. Ko je zelenjava dovolj mehka, po okusu dodamo zeliščno sol in poper. Nato jo pretlačimo s paličnim mešalnikom.

Postrežemo s kockicami opraženega kruha in žlico grškega jogurta.

Avtorica recepta: Chelsea Brennan (vir: www.avogel.ca)

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Imunski sistem: Zakaj po petdesetem letu začne slabeti?

Stabilen imunski sistem je temelj našega zdravja. Vendar s staranjem organizma in pešanjem nekaterih fizioloških funkcij slabi tudi njegovo delovanje. 

Preberi več

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam