Jed, ki izvira iz Siciije, navduši vse čute. Preprosta, nasitna, hitro pripravljena.
Jajčevce narežemo na kocke, jih posolimo, damo v večje cedilo in obtežimo. Tako jih lahko pustimo vsaj pol ure, da spustijo čim več vode. Nato jih obrišemo s papirnato brisačo in ocvremo do rjave barve. Cvremo jih po malem, ne vseh naenkrat, da se olje ne ohladi preveč. Ocvrte odlagamo na papirnato brisačo.
Vmes pripravimo paradižnikovo osnovo. V večji ponvi segrejemo olje in v njem zlato zapečemo česen, ki ga le nežno stremo s česnom (preden ga pečemo, strtega pustimo na zraku 10 minut, da se aktivirajo njegove zdravilne učinkovine). Dodamo očiščen in na kocke narezan paradižnik in približno polovico bazilike ter pokrito kuhamo približno 15 minut. Nato česen odstranimo, paradižnik pa pretlačimo. Dobljeno omako solimo, dodamo še nekaj bazilike in kuhamo še približno 10 minut.
Vmes skuhamo testenine (ne povsem). Kuhane odcedimo in prihranimo približno zajemalko vode. Damo jih v paradižnikovo omako, dodamo ocvrte kocke jajčevca, nekaj vode od kuhanja testenin in kuhamo še približno minuto. Med testenine naribamo rikoto (če ne dobimo slane, nadrobimo običajno) in postrežemo z listi sveže bazilike.
Uživamo v vsakem grižljaju.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.