background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Poletni kari z jajčevci in svežimi zelišči

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Poletje nam nudi obilje zelenjave, tudi jajčevcev. Bi jih želeli poskusiti v jedi z eksotičnim pridihom? Naj vam tekne!

Sestavine

  • 4 žlice sezamovega olja
  • 1 velika čebula
  • 1 strok česna
  • manjši košček svežega ingverja
  • 1 žlička curry začimbe v prahu
  • 4 večji krompirji
  • 500 ml vode
  • 300 ml kokosovega mleka
  • 4 veliki jajčevci
  • zeliščna sol Herbamare
  • 50 ml šerija
  • 4 manjši paradižniki
  • sok ene limone
  • 2 žlici rozin
  • šopek svežih poletnih začimbnic
  • 50 g grobo sesekljanih prepraženih mandljev

Jajčevce narežemo na manjše koščke in jih posolimo. Po 15 minutah jih ožamemo in speremo pod vodo. Dobro odcedimo.

Medtem na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, česen in nastrgan ingver. Posipamo s curry začimbo v prahu in na hitro prepražimo.

Dodamo na manjše koščke narezan krompir ter vso tekočino (vodo in kokosovo mleko). Pokrito kuhamo približno 10 minut. Dodamo jajčevce in kuhamo še 15 minut.

Posodo odkrijemo in dodamo šeri, na večje kose narezan paradižnik, limonin sok in rozine in kuhamo, dokler ne zavre. Jed sedaj po okusu še začinimo s soljo in poprom. Ko jo postrežemo, jo posujemo s svežimi začimbami in prepraženimi mandlji.

Za www.avogel.ch pripravil Joannis Malathounis.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam