background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Testenine s špinačo in suhim paradižnikom

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Za ljubitelje testenin in okusa po Italiji.

Sestavine

  • 4 pesti sveže špinače
  • 400 g poljubnih testenin
  • ½ skodelice odcejenih suhih paradižnikov (vloženih v olivnem olju)
  • 1 žlice olja od paradižnikov
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 žlici masla
  • 1 skodelica zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • ½ skodelice kisle smetane
  • ½ skodelice nastrganega parmezana
  • sol in poper po okusu
  • svež bazilika

Špinačo operemo. Testenine skuhamo po navodilih. Kuhane odcedimo in takoj pomešamo s špinačo, da ta oveni.

Vmes pripravimo še omako: Segrejemo olivno olje od vloženih paradižnikov, dodamo sesekljano čebulo in paradižnike. Pražimo približno tri minute, nato dodamo strt česen, sol in poper. Ko česen zadiši, prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo, dokler tekočina ne povre za polovico, nato dodamo kislo smetano, parmezan in maslo. V omako vmešamo testenine s špinačo, posujemo s svežo baziliko in takoj postrežemo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Motnje erekcije so le ena mnogih težav, povezanih s prekomernim stresom. Doleti lahko že mlade moške. Še več, dolgotrajen stres posledice pušča tudi na srcu, zdravju prostate, neplodnosti. Ga znate prepoznati in predvsem – ukrepati?

Značilne moške težave, povezane s kroničnim stresom

Moški, zaupanje in občutljive teme

Težave s prostato, upad libida, težave z erekcijo, hormonske težave ipd. lahko močno prizadenejo moške in obremenijo tako telesne funkcije kot psiho. 

Več v pogovoru s strokovnjaki

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam