background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Testenine s špinačo in suhim paradižnikom

  • Čas:
  • Preprosto
  • 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 4 osebe

Za ljubitelje testenin in okusa po Italiji.

Sestavine

  • 4 pesti sveže špinače
  • 400 g poljubnih testenin
  • ½ skodelice odcejenih suhih paradižnikov (vloženih v olivnem olju)
  • 1 žlice olja od paradižnikov
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 žlici masla
  • 1 skodelica zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • ½ skodelice kisle smetane
  • ½ skodelice nastrganega parmezana
  • sol in poper po okusu
  • svež bazilika

Špinačo operemo. Testenine skuhamo po navodilih. Kuhane odcedimo in takoj pomešamo s špinačo, da ta oveni.

Vmes pripravimo še omako: Segrejemo olivno olje od vloženih paradižnikov, dodamo sesekljano čebulo in paradižnike. Pražimo približno tri minute, nato dodamo strt česen, sol in poper. Ko česen zadiši, prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Kuhamo, dokler tekočina ne povre za polovico, nato dodamo kislo smetano, parmezan in maslo. V omako vmešamo testenine s špinačo, posujemo s svežo baziliko in takoj postrežemo.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.

Udarnine, padci in zvini – naravna pomoč

Seneni nahod pri otrocih: naravni pristop zdravljenja

Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret. 

Spoznajmo jih!

Ko peče, ščemi, draži in se solzi – težave izsušenih oči

Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.

Voglove kapljice za oči

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam