Najboljše jedi nastanejo, ko pospravljamo hladilnik, saj to pomeni, da se prepustimo svoji ustvarjalnosti. Če imamo v njem tudi listnato testo, bo kosilo skoraj zagotovo uspelo, ne glede na sestavine v nadevu.
Brokoli skuhamo na sopari (na zob). Ostalo zelenjavo sesekljamo in jo prepražimo na malo masla, najprej čebulo, nato dodamo česen, korenček, zeleno, por. Na koncu dodamo še kuhan in sesekljan brokoli. Začinimo z zeliščno soljo, timijanom, origanom.
Testo razgrnemo (po potrebi razvaljamo) in ga po celotni površini premažemo z mešanico kisle smetane in sesekljanega lososa (začinimo s koprcem in zeliščno soljo). Po sredini testa naložimo zelenjavni nadev, nato pa testo z obeh strani poveznemo čezenj, da dobimo zavitek.
Po vrhu zavitek premažemo z razžvrkljanim jajcem in posipamo s poljubnimi semeni.
Pečemo pri 170 stopinjah Celzija približno 20 minut (vključimo ventilatorski način).
Postrežemo s skledo solate.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.