Sladek krompir iz pečice je nekaj najbolj slastnega! Lahko ga kombiniramo tudi z običajnim krompirjem, ali mu dodajamo drugo zelenjavo, kot so pastinak, paprika, čebula ipd.
Sladek krompir olupimo in po dolžini narežemo na tanke, približno 2 mm tanke rezine, ki jih na pekač razvrstimo drugo ob drugo. V posodici razmešamo olje, vode in vse začimbe (razen timijana) ter s tem prelijemo krompir.
Pečemo v vnaprej ogreti pečici, pri 200 stopinjah Celzija, približno 20 minut (ventilatorski način pečenja). Nato po vrhu razporedimo nariban sir in osmukan timijan ter pečemo še približno 20 minut.
Recept je bil objavljen v reviji Gesundheitsnachrichten (oktober 2023).
Prevod in priredba: Sabina Topolovec
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Ob težavah, kot so kašelj, nahod, sinuzitis in kihanje pogosto pomislimo na prehlad ali alergijo na cvetni prah. Vendar pa težave lahko povzročajo tudi spore gliv, ki so v našem okolju zelo pogoste.
Zima nam že počasi maha v slovo in tudi z naših krožnikov se poslavlja slabo prebavljiva in težka hrana. Zato moramo biti v tem obdobju še toliko pozornejši na izbor živil.
V razcvetu pomladi so tudi simptomi senenega nahoda najbolj izraženi. Tako se mnogo ljudi, ki trpijo za alergijskim rinitisom, rado jezi nad naravo. Pa vendar je prav ta tista, ki zna najbolje pomagati, če le znamo prisluhniti njenim nasvetom …
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.