Ocvrti hrani se je dobro čim bolj izogibati. Obstajajo pa alternative, ko lahko s povsem primerljivim okusom ustvarimo veliko manj grešno jed. Če ne morete brez »pohančkov«, je ta recept kot nalašč za vas.
V možnarju skupaj z grobo morsko soljo stremo vse začimbe in z njimi temeljito »nasolimo« meso. Bedrca z nožem podolžno zarežemo proti kosti, da se bo meso lažje prepeklo. Nato vsak košček povaljamo v moki, nato v razžvrkljanih jajcih (začinimo z zeliščno soljo) in naposled v mešanici drobtinic in sezama (približno pol pol).
Na pekač položimo papir za peko in ga premažemo z oljem. Nanj naložimo pripravljeno meso, po vrhu vsak košček ravno tako premažemo z nekaj olja, nato pa čez položimo še drugo plast papirja za peko (ne zatesnimo, samo položimo čez).
Pečemo približno 50 min pri 200 stopinjah. Mesa ni potrebno obračati.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.