background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Špageti z ocvrto zeleno

  • Čas:
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Srednje zahtevno
  • Za 4 osebe

Preizkusite te čudovite "zrezke" po vegetarijansko. Presenečeni boste, kako okusna je zelena. Ocvrta bo zagotovo všeč tudi otrokom. Dober tek.

Sestavine

  • 2 gomolja zelene
  • ¼ l jušne osnove Herbamare
  • 2 žlici limoninega soka
  • zeliščna sol Herbamare
  • 2 jajci
  • 100 g drobtinic
  • 60 g nastrganega parmezana
  • nekaj moke
  • 50 g masla ali bio margarine
  • 250 g polnozrnatih špagetov
  • 5 olupljenih paradižnikov
  • 1 čebula
  • 1 česen
  • olivno olje
  • zelišča po želji 

Zeleno očistimo, olupimo in narežemo na 1 cm debele rezine. Zavremo zelenjavno jušno osnovo z limoninim sokom in v njem na zob skuhamo rezine zelene. Kuhano zeleno vzamemo iz juhe, jo obrišemo in pustimo, da se ohladi. Nato jo začinimo z zeliščno soljo.

Jajca stepemo z metlico. Drobtinice pomešamo s parmezanom. Zeleno najprej povaljamo v moki, nato jo damo v stepena jajca in nato v mešanico drobtinic in parmezana. V ponvi raztopimo maslo ali margarino in na maščobi zlato rumeno ocvremo zeleno.

Špagete skuhamo na zob v osoljeni vodi, ki ji dodamo dve žlici olja. Ko so kuhani, jih odcedimo.

Olupljen paradižnik narežemo na kocke in ga na treh žlicah olivnega olja prepražimo skupaj z drobno sesekljanima čebulo in česnom. V omako dodamo špagete in zelišča po želji.

Na krožnike naložimo špagete in ocvrto zeleno. Okrasimo s svežimi lističi bazilike in z režnjem limone.

Vir: www.avogel.ch

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam