Polnjene paprike so ena mojih najljubših jedi in to že od nekdaj. Tokrat sem jih preizkusila pečene in namesto mesa uporabila drobljenec. Jed je nadvse slastna in veliko manjše breme za naš želodec.
Operemo riž in ga napol skuhamo.
Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo in por, dodamo vse začimbe, strt česen in, ko zadiši, drobljenec. Premešamo, pražimo dve minuti, nato dodamo na pol kuhan riž.
Paprike operemo, izdolbemo in napolnimo s pripravljeno maso.
Naložimo jih v visok pekač s pokrovom in prelijemo z omako:
Paradižnike očistimo, narežemo na večje kose in v loncu skuhamo do mehkega. Pretlačimo s paličnim mešalnikom. V drugi posodi na olivnem olju karameliziramo sladkor, dodamo lovorov list in moko in pražimo približno eno minuto. Nato dodamo pretlačeno paradižnikovo omako, grobo natrgano baziliko, mleto papriko in premešamo. S to omako sedaj prelijemo paprike. Omake naj bo vsaj za polovico višine paprik.
Pokrijemo in pečemo 30 min pokrite, nato pa še 30 min odkrite (pri 200 stopinjah Celzija).
Postrežemo s pire krompirjem.
Dober tek.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.