Jed, kot so jo kuhale naše babice. S svežimi ali posušenimi zelišči, zelenjavo in piščančjim mesom tekne tako starim kot mladim.
V posodi na malo maščobe opražimo piščančje koščke. Ko se nekoliko opečejo, jih posipamo z moko in pražimo še približno minuto.
V istem loncu nato na malo maščobe posteklenimo čebulo, nato dodamo vso ostalo zelenjavo. Ko je vse prepraženo, dodam strt česen, meso in zalijemo z vročo zelenjavno osnovo. Kuhamo do mehkega.
Vmes pripravimo žličnice. Razžvrkljamo jajci, posolimo z zeliščno soljo in dodamo toliko moke, da je masa nekoliko gostejša, kot če bi pripravljali »šmorn«. Naj počiva približno pol ure, nato jih z malo žličko zakuhamo v obaro. Kuhamo še dvajset minut, nato je jed gotova. Po okusu le še okisamo in dodamo svež sesekljan peteršilj.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Hitra naravna pomoč pri poškodbah lahko učinkovito zameji napredovanje modrice, otekanje in bolečine ter podpre telo pri regeneraciji prizadetih tkiv. V nadaljevanju je nekaj nasvetov, kako si lahko pomagamo.
Učinkovito naravno pomoč najdemo v naslednjem četvorčku: A.Vogel kapljice za oči, mazilo Nisita, krema Bioforce in Sinupret.
Pomlad je eno bolj napornih obdobij za vse, ki jih draži prah cvetočih rastlin. Vendar pa alergije niso edini vzrok, ki draži očesno sluznico.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.