background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Češnje v sladoledu

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Domač sladoled je nekaj najbolj preprostega, posebej če nismo preveč zahtevni. Je tudi odlično zagotovilo, da se ognemo spornim dodatkom in veliki količini belega sladkorja.

Sestavine

  • 500 g češenj
  • 4 zamrznjene, zrele banane
  • 1 žličko vanilije

Najprej se lotimo malce zamudnega izkoščičevanja češenj. Nato v močnem blenderju zamrznjene banane skupaj z vanilijo v prahu zmeljemo v gladek sladoled. Naredimo ga lahko tudi tako, da še sveže banane z vanilijo zmeljemo v gladko tekočo maso in jo vlijemo v sladoledni aparat za približno pol ure. Sladoled dodamo izkoščičenim češnjam, premešamo in nadevamo v skodelice.

Uživamo v božanskem okusu in zavedanju, da smo naredili uslugo tudi svojemu telesu. Sveže češnje namreč delujejo izjemno čistilno. Pospešujejo izločanje toksinov iz telesa, čistijo prebavila in izboljšujejo prebavo, prispevajo k čistejši koži, spodbujajo delovanje ledvic in jeter, ter zaradi odstranjevanja odvečne sečne kisline iz sklepov pomagajo pri težavah z artritisom, putiko in revmatizmom. Antociani v češnjah našo kožo varujejo tudi pred UV žarki in delujejo kot antioksidanti.

Vir: www.planetbio.si

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam