background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Spomladanska rižota z bulgurjem

  • Čas:
  • Preprosto
  • 2 osebi
  • Prep: min
  • Preprosto
  • 2 osebi

Žitarice je v vsakodnevni prehrani svetoval tudi Alfred Vogel. Ker želimo, da je prehrana pestra, izbiramo različna žita. Bulgur pa ima še prednost enostavne in hitre priprave.

Sestavine

  • 80 g bulgurja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 korenčka
  • 6 večjih špargljev
  • 2 mladi spomladanski čebuli
  • 2 žlici kuhanega fižola
  • 6 malih okroglih mozzarelic
  • 2 žlici paradižnikove omake
  • sveža zelišča: listi kapucinke, origano, pehtran, peteršilj
  • malo soka limone
  • zeliščna sol Herbamare
  • sveže mleti črni poper

Bulgur speremo pod toplo tekočo vodo in ga pristavimo z vodo. Ko zavre, ga kuhamo še deset minut.

Vmes v voku na hitro pripravimo zelenjavo. Na malo olja prepražimo čebulo, dodamo sesekljan korenček, šparglje, kuhan fižol in paradižnikovo omako. Začinimo z zeliščno soljo in poprom. Dodamo kuhan bulgur, sveža zelišča, limonin sok po okusu in mozzarelo. Postrežemo s skledo solate.

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Kronična vnetja so pogosto povezana z različnimi boleznimi, vključno z avtoimunskimi motnjami, srčno-žilnimi obolenji, diabetesom in rakom.

Vnetni procesi – kako se odražajo?

7 nasvetov za zdrave sklepe

Sklepi se starajo hitreje, kot ostalo ogrodje telesa. Z nesmotrno rabo jih lahko tudi preuranjeno obrabimo in si tako omejimo gibanje.

Kako najbolje poskrbeti zanje?

Stres naš vsakdanji

Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine

5 poti do manj stresa!

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam