Recept za priljubljeno sladico nam je posredovala naša bralka. Preizkusite ga tudi vi.
Riž preberemo, operemo in odcedimo. Zakuhamo ga v vrelo osoljeno mleko. Vre naj 20 minut in ne sme se prismoditi. Kuhan riž ohladimo.
Jabolka operemo in odcedimo. Zrežemo jih na krhlje, ki jih očistimo in olupimo ter zrežemo na listke. Zrezana jabolka stresemo v kozico, dodamo 4 žlice vode, 5 žlic Stevie v prahu, 10 dkg sladkorja, limonino aromo, jih pokrijemo in dušimo do mehkega. Jabolk ne mešamo, skrbimo le, da se ne prismodijo. Mehka jabolka ohladimo in rahlo premešamo. Maščobo penasto umešamo, dodamo 8 dkg sladkorja, vanilijin sladkor in postopoma 6 rumenjakov. Mešamo pridno, da dobimo gosto in naraslo kremo. Beljake stepemo v trd sneg in vanj postopoma vtepemo sladkor v prahu. Pekač namažemo z margarino in potresemo z drobtinicami. V ohlajen riž zamešamo kremo, damo polovico mase v pekač in jo poravnamo. Za naslednjo plast damo vso količino jabolk, ki jih poravnamo. Na jabolka damo drugo plast riža in jo tudi poravnamo. Površino enakomerno prekrijemo z beljakovo peno. Rižev narastek z jabolki pečemo pol ure pri 180-200 stopinj C in pazimo, da se pena ne zažge. Pekač smemo napolniti do 3/4.
Pa dober in sladek ter zdrav jesenski dober tek želim!
Dodatek uredništva:
Prepričani smo, da je gospa Novak uporabila same kakovostne sestavine. Nekaj drobnih namigov pa vednarle dodajamo:
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Motnje erekcije so le ena mnogih težav, povezanih s prekomernim stresom. Doleti lahko že mlade moške. Še več, dolgotrajen stres posledice pušča tudi na srcu, zdravju prostate, neplodnosti. Ga znate prepoznati in predvsem – ukrepati?
Težave s prostato, upad libida, težave z erekcijo, hormonske težave ipd. lahko močno prizadenejo moške in obremenijo tako telesne funkcije kot psiho.
Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.