Hrustljavo zapečene klobučke šampinjonov lahko poljubno polnimo in uživamo v čudoviti predjedi ali prilogi.
Šampinjone očistimo z vlažno papirnato brisačko. Betke odstranimo in jih sesekljamo.
V ponvi na malo maščobe prepražimo sesekljane betke, šalotko, slanino, por in papriko. Začinimo z zeliščno soljo, poprom in timijanom. Čisto na koncu dodamo še sesekljan česen. Preložimo v drugo posodo. Ko se ohladi, dodamo razžvrkljano jajce.
Med tem na malo maščobe opečemo šampinjone in sicer najprej s spodnje strani (kjer smo izdolbli bet), šele nato jih obrnemo, da se zapečejo še na okroglem delu. Opazili boste, da se medtem v vdolbinici nabere tekočina, ki jo šampinjoni spustijo. Klobučke za hip obrnemo, da se tekočina izteče (v ponvi bo hitro izparela), nato pa vrhnji del klobučkov do konca zapečemo. Začinimo z zeliščno soljo, sveže mletim črnim poprom in timijanom.
Sedaj jih ponovno obrnemo, napolnimo vdolbinice s pripravljenim nadevom in na vrh vsakega položimo košček poljubnega sira. Pokrijemo in pečemo nekaj minut, da se sir lepo razpusti (ta zadnji korak lahko po želji naredimo tudi v pečici. Vklopimo funkcijo za žar, da se sir obenem tudi lepo zapeče). Pečene začinimo še s svežim sesekljanim peteršiljem.
Šampinjoni, pripravljeni na tak način, so lepo zapečeni, voda pa izpari, še preden jih polnimo. Uporabi pečice se lahko tudi povsem izognemo in obenem privarčujemo še na energiji.
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Motnje erekcije so le ena mnogih težav, povezanih s prekomernim stresom. Doleti lahko že mlade moške. Še več, dolgotrajen stres posledice pušča tudi na srcu, zdravju prostate, neplodnosti. Ga znate prepoznati in predvsem – ukrepati?
Težave s prostato, upad libida, težave z erekcijo, hormonske težave ipd. lahko močno prizadenejo moške in obremenijo tako telesne funkcije kot psiho.
Stres je postal neizogiben del sodobnega načina življenja in ga doživljamo skoraj vsi, ne glede na starost, poklic ali življenjske okoliščine
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.