background

Zdravi in slastni recepti A. Vogel

Pikantna paradižnikova juha z rdečo lečo

  • Čas:
  • Preprosto
  • Za 4 osebe
  • Prep: min
  • Preprosto
  • Za 4 osebe

Paradižnikova juha je jed, ki jo imajo zagotovo radi vsi ljubitelji paradižniki. Tokrat jo predstavljajo z dodatkom hranljive in hitro kuhane rdeče leče.

Sestavine

  • 2 čajni žlički kokosove maščobe
  • 1 sesekljana čebula
  • 2 stroka stisnjenega česna
  • 3 sesekljana stebla stebelne zelene
  • 2 lovorjeva lista
  • 1 rdeč čili, drobno sesekljan
  • 100 g rdeče leče
  • 400 g paradižnikove omake
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove Herbamare
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • zeliščna sol (npr. Herbamare)
  • črni poper

Na maščobi prepražimo čebulo, da oveni. Dodamo česen, zeleno, lovor in čili in kuhamo, dokler se zelena ne zmehčka. Dodamo lečo, paradižnikovo omako, mezgo in zelenjavno jušno osnovo. Ko zavre, kuhamo še približno 20 minut. Začinimo po okusu. Juho pretlačimo in toplo postrežemo.

Vir: www.avogel.co.uk

 

A. Vogel nasveti za zdravo življenje

Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel

Ali ste vedeli?

Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.

Več ameriškega slamnika, manj antibiotikov

Pomoč uporabnikom

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.

Pišite nam