Paradižnikova juha je jed, ki jo imajo zagotovo radi vsi ljubitelji paradižniki. Tokrat jo predstavljajo z dodatkom hranljive in hitro kuhane rdeče leče.
Na maščobi prepražimo čebulo, da oveni. Dodamo česen, zeleno, lovor in čili in kuhamo, dokler se zelena ne zmehčka. Dodamo lečo, paradižnikovo omako, mezgo in zelenjavno jušno osnovo. Ko zavre, kuhamo še približno 20 minut. Začinimo po okusu. Juho pretlačimo in toplo postrežemo.
Vir: www.avogel.co.uk
Prijavite se na brezplačne nasvete in postanite del skupnosti A.Vogel
Nepremišljena uporaba (tudi pri virusnih obolenjih) antibiotikov je skozi leta vodila v odpornost bakterij. Pri virusnih okužbah namreč antibiotiki nimajo moči, medtem ko imajo učinkovine iz ameriškega slamnika protivirusno in protivnetno delovanje.
Čeprav je vnetje ušes zelo neprijetno, antibiotiki niso vselej zares potrebni oziroma koristni.
Doma zdrav, v vrtcu ali šoli pa nenehno bolan?
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 524 02 16 med delavniki od 8. - 16. ure.